Xbox One eller PS4? Stor bloggartikel –

Ja nu har äntligen E3 haft premiär och vi fick veta allt om konsolerna, vsd dom kommer kosta, att dom släpps detta år och det viktigaste vilka spel dom kommer att ha. Men tyvärr, jag måste säga att jag är besviken… Vet att alla inte kommer att hålla med men några hoppas jag förstår mig.

xop

Xbox One var först ut och många var oroliga att spelen inte skulle komma då man veckor innan presenterade konsolen och inriktade sig mer mot vardagsrums användarna… Dom pratade mycket om teve, sensor, röst igenkänning, tvsport allt förutom spellen typ, jag tyckte det ändå såg lovande ut, varför? Jo för en konsol kanske kan vara mer än bara en konsol, dom hade säkert flera team som jobbade på det och ena satsade allt på spelandet och andra teamet kanske på just att förenkla grejer i teve soffan… Det såg nytt ut och jag hoppades bara att speln skulle visas på E3… Konsolen såg fräsh ut också. Men icke, igår visade Xbox sina spel och hade inte så mycket att komma med, Watch dogs och Battlefield 4 såg lovande ut och möjligtvis en Halo som vi inte fick se mycket alls från. Det Xbox hade bra av var Exklusiva spel, spel som bara kommer till Xbox one då. Dom satsar väldig mycket på det, vilket jag tycker ändå är bra för då kanske man väljer att köpa en konsol över en annan bara för det. Men inga spel som lockade mig ändå.
kontroll
Playstation 4 var näst, dom skulle bara satsa på spel, det var deras strategi, glöm innovation… Vi ska bara göra det vi är bäst på inget annat. Det skadar inte att tänka lite utanför bubblan, det kanske kan vara bra med något nytt… Visst, jag håller med om att dom ska göra konsolen så bra som möjligt till spel, men man kan anlita ett annat litet team som kan jobba på nya funktioner utan att störa dom som jobbar på själva spelutvecklingen till konsolen, tycker jag, därför tycker jag Xbox gjorde rätt där… Men var deras spel så mycket bättre än Xbox One? För det första, Konsolen var så himla ful, den såg ut som en gammal videokasett spelare med inspiration från plastdesignen av playstation 2 typ, varför i helvete gör man så? Det räcker redan med att kontrollen var skitful, tycker första versionen av Playstation 3 är den snyggaste konsolen hittills… Men denna gång snålade dom verkligen på designen. För att göra konsolen så billig som möjligt säkert, men det kanske inte är det viktigaste… Jag gillar ändå design och skulle gladeligen haft konsolen på min teve möbel, nu ska jag göra allt för att gömma den om jag inskaffar en ps4. Men tillbaka till spelen, medan Xbox One hade ca 15 exklusiva spel, hade ps4 inte lika många, iallafall av det som visades, dom ska istället satsa på indie spel, lite smågott men det är ju stora spel vi vill ha… deras största fokus verkade istället vara att inskaffa speciellt material till spelen, sånt Xbox inte kommer ha… Typ ta Batman exempelvis, där ska ps4 ägarna få den klassiska batman kostymen att gå runt och leka med som extra material… Wow, vem Fan bryr sig!?
Såg 2 bra spel här som man blev sugen på, återigen Watch dogs och Destiny, båda släpps till Xbox One också… Inget annat nytt, jag hoppades få se ett nytt Resident Evil i klassisk anda, där dom satsar på skräck, ny Silent Hill, några nya spel som ska ta över ps4 som little big planet gjorde till ps3…. Nått nytt, nytt, nytt! Fanns ingen jag lockades av så mycket… Det många jublade åt var att man ska kunna spela begagnade spel och kunna låna ut dom och sånt, men är det det viktigaste? Hur kan man bli såååå glad av det, visst det är bra, jag klagar inte, men ska det inte vara standard? Att Xbox inte gör det är bara hur dumt som helst. Men jag ska fan inte bli hysterisk glad bara för det. Ps4 kändes ändå lite mer som att dom tar spel på lite mer allvar än Xbox, men det var ganska jämt, jämt tråkigt…
Enda anledningen för folk tyckte ps4 var bättre TROR jag är för att den var 100dollar billigare och för att man kan spela begagnade spel och låna ut dom… Och inget av dom har med själva spelandet att göra. Sen kommer bättre spel längre fram förhoppningsvis och ps4 gör det nog bättre där.
watch dogsWatch Dogs var set fräshaste spelet utan tvekan!
destinyDestiny såg väldig bra ut, Co-op, online rollspel med krigsvapen… najs!
bf4
Battlefield 4 onlinespelandet har lockat mig slutligen… ser najs ut som fan.
Båda konsolerna har grafik som var jämnlika, och jag tycker ingen av dom stod ut från den andre… För få spel som såg ut att vara nästa generations grafik spel och det var Battlefield 4, Destiny, Watch dogs & nya Killzone vi inte fick se något av igår… Resten, skulle lika gärna kunna ha släppts till ps3, Last of Us som var till ps3 såg fan mycket bättre ut än dom flesta spelen som visades…. så TRE grymma spel, resten njaaa, inte alls spännande…
Xbox One såg snygg ut hade bra med innovation i vardagsrummet och satsade på exklusiva spel som inte lockade.
Ps4 var ful som stryk, lockade med egenskaper som att spela begagnade spel, att man skulle kunna låna ut dom och vara billigare… sånt som egentligen inte har med spelandet att göra alls, och indiespelen… men sony är ändå sony och jag litar mer på deras varumärke än microsoft…
anledning
I slutändan blev jag väl besviken… Tror inte jag håller på att bli för gammal då jag älskar att ta upp gamla spel för att lira, tror bara att jag börjar bli kräsen, jag vill hypas, överraskas, se nått jag inte sett förut, det har gått 6 år sen vi fick se en ny konsol, 6 år! Tycker bara då att man borde se STOR skillnad mellan det.
Som när playstation gick över till playstation 2′ eller som när super nintendo gick över till nintendo64….
Det tycker jag inte jag fick se nu. Berätta gärna vad du tycker, om du håller med mig i något, om du absolut inte håller med mig i något…
Ps. Wii U suger väl ändå värst, där förstår jag inte ens vad dom gör, orkade inte ens se deras event…. Släpp istället en konsol som heter Mariozeldatroid Pokekong, och släpp direkt dom 4-5 spelen som kommer vara värda ett köp, sen gå. Tyvärr Mario…
tyvärr

20130612-035802.jpg

About Philippe Antonio

My name is Philippe Antonio and I love movies! Have a movie collection that I wouldn't even trade for a new Ferrari (the gasoline is to expensive) ... I love to draw and have my art on another website Blackbrush.se. Besides that, I also love Gadgets and Zlatan ... well, football generally. I Founded this website for my comic figure at first but has lately just focused on movie/game news, reviews and that stuff. So hope you liked it!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.