Recension: RESIDENT EVIL REVELATIONS 2

RESIDENT EVIL REVELATIONS 2
Testat på: PS4, Finns även till: XONE, PS3, PS Vita, Xbox 360, PC, Genre: Action, Skräck, Utvecklare: Capcom, Utgivare: Capcom, Antal spelare: 1-2, Åldersgräns: Från 18 år, Premiär: 25 februari 2015

resi-rev-main

I Resident Evil Revelation 2 närmar vi oss äntligen mer och mer tillbaka till rötterna om hur Resident Evil egentligen ska vara. Glöm all onödigt överdrivet action med typ oändliga skott och njut av ett mer engagerad och traditionellt Resident Evil skräckspel med fokus på storyn.

Resident Evil Revelation 2 utspelar sig mellan Resident Evil 5 och 6 och vi får återse ett par trevliga karaktärer som Claire Redfield och Barry!

Claire Redfield, som det faktiskt är kul att återse efter alla dessa år, befinner sig på någon sorts firmafest med gänget bakom organisationen Terra Save. Moira, Barry Burtons dotter, är där också. Plötsligt dyker en hel liga av maskerade soldater upp, kidnappar varenda en stackars sate och placerar dem på en öde ö. Jag, i rollen som Claire, vaknar upp i en rätt dåligt låst fängelsehåla och lämnas åt mitt uppdrag att ta mig därifrån, tillsammans med Moira som jag snabbt stöter på. Det är mörkt, smutsigt och tyst. Jag för nöja mig med en kniv och en pistol medan Moira vägrar använda något annat än kofot.

110914-resident-evil-revelations-07b

Man har ständigt med sig en partner som om man vill kan få en kompis att styra, dock känns det inte lika kul att använda henne då hon inte kan göra väldigt mycket. Men kul för den som ändå spelar med sällskap!

Det finns väldigt mycket gott i spelet men också lite dåligt, grafiken känns aningen uråldrad och fysiken något stel, känns nästan som några av dom första spelen till ps3 fast men mycket mer polerad grafik.
Det gör mig inte så mycket om själva spelet levererar på handling och underhållning, vilket den gör, men i ett playstation 4 spel skulle jag nog ändå krävt lite, lite mer. Däremot tycker jag ändå miljöerna känns läskiga, mörka och smutsiga… och det gillar jag!

Fienderna är farliga men i längden känns dom alltmer repetitiva och variationsfattiga, hade gärna velat se fler olika typer av fiender och lite fler av dom ibland. 
Men oavsett så är Revelations 2 närmare Resident Evil rötterna än dom senaste spelen och det är iallafall ett steg i rätt riktning! 
Är du Resident Evil fantast så kommer du garanterat uppskatta och roa dig med detta spel som finns i 4 episoder att ladda ner via playstation store till ett jäkligt bra pris som också är ett plus!

BETYG: 6,5/10

resident-evil-revelations-2-02releasetrailerresidentevil_1397624_650x residentevil_1402114_650x
RESIDENT EVIL REVELATIONS 2 Testat på: PS4, Finns även till: XONE, PS3, PS Vita, Xbox 360, PC, Genre: Action, Skräck, Utvecklare: Capcom, Utgivare: Capcom, Antal spelare: 1-2, Åldersgräns: Från 18 år, Premiär: 25 februari 2015 I Resident Evil Revelation 2 närmar vi oss äntligen mer och mer tillbaka till rötterna om hur Resident Evil egentligen ska vara. Glöm all onödigt överdrivet action med typ oändliga skott och njut av ett mer engagerad och traditionellt Resident Evil skräckspel med fokus på storyn. Resident Evil Revelation 2 utspelar sig mellan Resident Evil 5 och 6 och vi får återse ett par trevliga karaktärer som Claire Redfield och Barry! Claire Redfield, som det faktiskt är kul att…

Review Overview

BETYG -

Resident Evil är äntligen på väg mor rötterna!

User Rating: Be the first one !

About Philippe Antonio

My name is Philippe Antonio and I love movies! Have a movie collection that I wouldn't even trade for a new Ferrari (the gasoline is to expensive) ... I love to draw and have my art on another website Blackbrush.se. Besides that, I also love Gadgets and Zlatan ... well, football generally. I Founded this website for my comic figure at first but has lately just focused on movie/game news, reviews and that stuff. So hope you liked it!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.