Recension: REC 4: Apocalypse (2014) av: Philippe Antonio

REC 4: Apocalypse
Regissör: Jaume Balagueró
Skådespelare: Manuela Velasco, Paco ManzanedoHéctor Colomé
Finns att köpa här!
Distributör: Njutafilms.com

REC

Tv Reportern Angela blir räddad ur byggnaden som utsattes för ett virusattack där alla som blev smittade förvandlades till skräckjagande zombiesar. Hon är den enda som överlevt och för att försäkra sig att hon inte bär på smittan så isolerar man henne i ett stort skepp ute till havs tillsammans med andra som också kan bära på smittan för att hitta ett botemedel.
Utan någon som helst kontakt med resten av världen och en kommande storm så blir överlevnad i skeppet svårt efter att ett smittbärande försöksdjur rymt och då är det är inte frågan “om” någon kommer att bli smittad utan när… hinner man hitta ett botemedel innan det är försent?

rec-4-1_axp1 rec 4

Jag personligen älskade Rec 1 & 2 och när tredje filmen släpptes blev jag besviken. Det var en annan regissör och inte en direkt fortsättning från Rec 2… och den var så dålig att jag fick ont i magen.
När jag väl hörde att orginalregissören Jaume Balagueró skulle återvända till Rec 4 fick jag snabbt glädje och höga förväntningar igen. Det talades också då om att det blir en direkt fortsättning från Rec 2.
Det blev en direkt uppföljning till Rec 2 men tyvärr, tyvärr lyckas inte han heller med att rädda filmserien. Han kunde ha gjort så mycket bättre och det hela kändes för snabbt och slarvigt gjort. Denna gång filmar regissören med vanliga kameror som en riktigt film men ändå spelar han in den som om det vore någon som ska vara där, alla zombie attacker man får se är super skakiga och det blir fel, man får inte riktigt en bra blick på vad som egentligen händer, kameran skakar åt alla håll och det ser så dåligt ut.
Jag hade då istället valt att filma med en hemmakamera och gjort om manuset till att någon återigen på något sätt ska vara med i det där skeppet och råka ha kameror och vill spela in alltihop. 

Rec-4-Apocalypse-photo-1

Handligen är också inte den bästa tyvärr, första halvan av filmen är väldigt seg och ointressant nästan. Det går på tok för långsamt och när man väl får se något hända a… som sagt, så ser man inte ens vad som händer tack vare att kameran skakar så mycket. Det funkade så jäkla bra på dom 2 första filmerna, men absolut inte här.
Ja, ni märker att jag är rätt besviken, jag kanske hade för höga förväntningar men det hade inte spelat någon roll tror jag. Jaume Balagueró hade något riktigt bra på g, tyvärr faller allt och man önskar att serien hade slutat efter andra filmen. Tills han på riktigt kände att han kunde avsluta den och ge den ett värdigt slut som den förtjänar.

Betyg: 4/10
+ Inte mycket tyvärr men bättre än tredje filmen iallafall.
– Dåligt inspelat, seg, handlingen…

About Philippe Antonio

My name is Philippe Antonio and I love movies! Have a movie collection that I wouldn't even trade for a new Ferrari (the gasoline is to expensive) ... I love to draw and have my art on another website Blackbrush.se. Besides that, I also love Gadgets and Zlatan ... well, football generally. I Founded this website for my comic figure at first but has lately just focused on movie/game news, reviews and that stuff. So hope you liked it!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.