Recension: BOARDWALK EMPIRE Säsong 5 (2014) av: Philippe Antonio

Tv-Serie: BOARDWALK EMPIRE Säsong 5!
Skådespelare:  Steve BuscemiStephen GrahamVincent Piazza
Drama/Historia/Maffia, 55min/kapitel
Distributör: Warner Bros

Finns att köpa på bluray och dvd nu här!

boardwalk empire 1

Jag har nyligen fått beskåda vad som för mig är en av tidernas skönaste tv-serier och Steve Buscemi… wow.

I den sista säsongen försöker Nucky att få igång sprit-affärerna den lagliga vägen. Han letar efter nya partners för att starta men det blev kanske inte lika enkelt som han hade trott.
Samtidigt får vi en tillbaka blick på hur Nucky verkligen hade det när han växte upp och vad som gjorde att han blev den har är idag.
Al-Capone är farligare och starkare än någonsin och många är nu ute efter att sätta dit honom, men tack vare hans arme av män så blir det inte så lätt.
Chalky White är tillfångatagen och är nu en arbetande slav-fånge, det enda han tänker på är hur han nu ska lyckas hämnas på Valentin Narcisse. Det är mycket som vi kommer att få svar på och sista säsongen av Boardwalk Empire lämnar ingen missnöjd.

boardwalk empire 3 boardwalk empire 2

Vilken resa det har vart, när jag började kolla på serien trodde jag aldrig den skulle bli så grym. Den började lite långsam och med kanske inte så intressanta karaktärer, men miljön och och musiken gjorde något speciellt med serien… man fastnade ändå, men det tog inte lång tid efter att allt började falla på plats, fler karaktärer kom, saker började hända och allt hade en mening.
Serien utspelar sig vid 1920 talet och jag kan inte få nog av dom fina kläderna, dräkterna är fantastiska och så häftiga, det ser precis ut som om man verkligen hade sett en serie som var gjord på den tiden… skådespeleriet är top notch och Steve Buscemi gör sin bästa prestation någonsin! Han gör sin roll så jäkla bra och han kommer nu få svårt att överträffa sig själv.
Musiken är stor del av serien och man får lyssna på live uppträdanden och mycket piano och jazz, blues och allt den musik som gjorde under dom åren… härligt.

Rekommenderar Boardwalk Empire för alla, speciellt för er som inte kan få nog av maffia filmer… det här var en av dom bästa tv serierna som jag har sett.

Betyg: 10/10

boardwalk empire 5 boardwalk empire 4 boardwalk empire

About Philippe Antonio

My name is Philippe Antonio and I love movies! Have a movie collection that I wouldn't even trade for a new Ferrari (the gasoline is to expensive) ... I love to draw and have my art on another website Blackbrush.se. Besides that, I also love Gadgets and Zlatan ... well, football generally. I Founded this website for my comic figure at first but has lately just focused on movie/game news, reviews and that stuff. So hope you liked it!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.