Recension: BATTLEFIELD 4 ( PS4 )

battlefield 3

Jag är normalt en Call of Duty person när det gäller krigsspel, när jag gav Dice’s Battlefield en chans och testade Battlefield 3 så var jag inte imponerad och jag gillade inte den så mycket tyvärr.
Men jag kunde inte avstå från att testa Battlefield 4 till PS4:an… och vilken tur att jag fick göra det!

Det första jag testade på Battlefield 4 var Single player läget, och jag är inte mycket av att spela sånt egentligen, är alltid mest intresserad av online spelandet, men jag blev så imponerad att jag fortsatte att spela det. Det första jag tänkte på när jag skulle styra min gubbe för första gången var, “Har videon fastnat?” Sen rörde jag på kontrollen och gubben rörde sig på skärmen… jag tappade nästan hakan, vilken jävla grafik! Vattnet när man går igenom korridoren, ljuset som kommer in genom fönstret, väggarna med graffitti målning, allt det där ser du dom första 30 sekunderna av spelet och tänker, herregud… tänk om detta spel var menat till ps4:an från första början, vad hade dom gjort då?
För ni ska veta att detta var tänkt att bara släppas till ps3 men EA fick ca 6 månader på sig att göra en ps4 version. Så ni kan tänka er vilken grafik dom kommer släppa på sina spel framöver.
Aja, men där gick man i denna underbara krigsvärld och bara njöt av atmosfären… spelet kändes inte tunt längre, gubben hade tyngd och vapnen kändes tunga och starka… ljudet var helt fantastiskt, när man sköt en kula första gången kändes det som om man avfyrande en riktig gevär hemma. Jag vart imponerad direkt!

battlefield 2 battlefield

Jag spelade igenom hela single player läget och det var ett av dom bästa spelmomenten jag haft på länge! Lagom långt och riktigt intressant och roligt.

Nu var det dags att testa online delen, för mig det viktigaste även om jag skulle vart nöjd om det bara hade vart ett single player spel, och det säger mycket.
Det finns många lägen man kan spela online… en med mindre banor för dom som vill ha snabbare spel med lite mer tempo, en med mellanstora banor för lite mer och sedan dom med dom stora banorna, där samarbete är det som räknas, det är roligast att köra med några kompisar om man kan spela upp till 64 spelare online, sjukt många.
Jag och två vänner spelade rätt mycket och vi tyckte verkligen om online delen. Grafiken var lika imponerande som single player läget, banorna super stora och inga lagg eller så. Det flöt på riktigt bra, vissa banor är också dynamiska vilket betyder att dom ändrar omgivningen då och då, på en t.ex börjar banan med sol och vackert väder för att sen nästan bli kaotisk med storm och regn.
Det var kul faktiskt för man fick tänka om vart man kunde gömma sig och taktiken fick ändras med konstant.
Men att banorna kändes så fria var det som imponerade mest, man kunde ta sig upp till det högsta skyskrapan, köra vattenskoter, simma, hoppa fallskärm från byggnad till byggnad, för ibland kunde den skyskrapan du var i sprängas helt… det fanns nästan inga gränser.
Men nu kunde jag se det som Call of Duty inte hade, samarbete på hög nivå, en kör helikopter, en annan skjuter soldater nere från helikoptern och lagar den när den blir beskjuten, en annan håller sig på marken och försöker erövra flaggor för att sen bli hämtad av helikoptern för att att bli skjutsad till ett annat ställe… man var tvungen att prata nästan konstant med varandra för att veta vad man skulle ta sig härnäst.

battlefield 5 battlefield 4 battlefield 7 battlefield 6

Förstå mig inte fel, gillar fortfarande Call of Duty men nu har jag liksom märkt skillnaderna mellan dom. COD är mer ett adrenaline spel där skjuta snabbast är viktigast, Battlefield är med ett samarbetsspel där kommunikation har en stor betydelse.
Just nu spelar jag båda, men fan vad kul det vart att spela Battlefield 4, rekommenderar den för alla som gillar action och framförallt krigsspel.
Jag är nu officiellt en Batllefield lirare nu ;) så nu måste jag träna hårt för att bli en grym soldat.

Betyg: 9/10
+ GRAFIKEN WOW! LJUDET! Singleplayer läget, online delen hur kul som helst.
– Lite buggar online som dom jobbar för fullt på att lösa, lite enkelt att dö online…

Köp spelet på Mediamarkt här!

Kolla in Online delen i TRAILERN!

Tack till –ea-logo

About Philippe Antonio

My name is Philippe Antonio and I love movies! Have a movie collection that I wouldn't even trade for a new Ferrari (the gasoline is to expensive) ... I love to draw and have my art on another website Blackbrush.se. Besides that, I also love Gadgets and Zlatan ... well, football generally. I Founded this website for my comic figure at first but has lately just focused on movie/game news, reviews and that stuff. So hope you liked it!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.