Nya Spel till 3 Stora Franchiser

Varje gång en film eller tv-serie slår igenom står spelutvecklarna redo. Ibland lyckas de föra berättelsen vidare genom att låta spelaren vara med och forma den, och ibland blir det ren pannkaka. Under året har det meddelats att tre stora filmfranchiser kommer att utöka sina världar med nya spel.

Harry Potters magiska värld växer
Harry Potter-spelen som följer böckerna har varit långt ifrån lika framgångsrika som filmerna. Direkt efter att böckerna släpptes började det att göras spel, och den första boken kom 1997. Det finns ett spel för varje bok/film och flertalet spin-offs, vilka har fått blandade recensioner. Harry Potter Quidditch World Cup är spelet som har fått bäst recensioner och som har mottagits väl av fansen. Om du föreställer dig FIFA-spelen fast med Quidditch istället för fotboll har du fått en bra bild av spelets upplägg.

(Källa: Pixabay)

Harry Potter and the Deathly Hallows Part One är spelet som har fått sämst recensioner. Likt filmerna valde utvecklarna att dela upp spelet i två delar, vilket gav det en känsla av att det inte fanns något riktigt slut. De hade också gjort spelet till ett tredjepersonskjutspel och satsat mer på grafiken och funktionerna än själva handlingen. Nu ryktas det om att ytterligare ett Harry Potter-spel är på gång. Enligt en läcka från Warner Bros ska de släppa ett actionrollspel som utspelar sig på Hogwarts på 1800-talet. Videon om nyheten, som släpptes på YouTube, har sedan dess plockats bort men av det många hann se såg det lovande ut.

Ett värdigt dataspel från DC Comics
DC Comics har försökt att kontra Avengers-franchisen med Justice League, men sett till filmerna har de inte slagit igenom lika stort. Nästa film, Justice League Part Two, kommer att komma 2021 så till dess får de satsa mer på sina spel. Det ryktas om att Rocksteady arbetar på ett spel med titeln Justice League: Crisis och mer information ska komma under året.

Det finns flera spel som utspelar sig i DC-universumet och de har fått medelmåttiga till bra betyg. Allra bäst har det gått för Arkham-spelen som är utvecklade av just Rocksteady och som har Batman som huvudkaraktär. Det finns fyra huvudspel varav det första kom 2009. Det har även utvecklats spelautomater i samarbete mellan DC Comics, Warner Bros och olika spelutvecklare. Sajten för online casino från Betfair har bland annat Jackpott-spelet Justice League Slot, Batman & Catwoman Cash, Batman & Mr Freeze Fortune, Superman The Movie m.fl. i sitt utbud. Spelen är tillgängliga både i mobilen och på datorn, och följer samma riktlinjerna för ansvarsfullt spelande oavsett enhet.

Game of Thrones i mobilen
Game of Thrones är världens mest inkomstbringande och prisbelönta serie, men de har inte lyckats med sina spel. Det första spelet, av tio, som fick något annat än dålig kritik var Telltale Games version Game of Thrones: A Telltale Games Series. Point-and-click-spelet släpptes i 6 episoder som utspelade sig från slutet av säsong tre till början på säsong fem. Nu har HBO meddelat att de arbetar på ett nytt mobilspel. Spelet ska heta Beyond the Wall och utspelar sig innan seriens början. Det kommer att lanseras under året.

(Källa: Pixabay)

Samtliga spel verkar lovande och förhoppningsvis kommer det att vara spel som håller samma klass som grundberättelserna.

About Philippe Antonio

My name is Philippe Antonio and I love movies! Have a movie collection that I wouldn't even trade for a new Ferrari (the gasoline is to expensive) ... I love to draw and have my art on another website Blackbrush.se. Besides that, I also love Gadgets and Zlatan ... well, football generally. I Founded this website for my comic figure at first but has lately just focused on movie/game news, reviews and that stuff. So hope you liked it!