Blurayrecension: Gravity (2013)

Gravity posterRegissör: Alfonso Cuarón
Drama/Sci-Fi/Spänning, 91 minuter.
Skådespelare: Sandra Bullock, George Clooney, Ed Harris
Blurayrelease: Warner Bros, Ute nu!

Dr.Ryan Stone ( Bullock ) och Matt Kowalski ( Clooney ) är astronauter som är på ett uppdrag med att laga en satellit ute i rymden. Plötsligt går något väldigt snett, stora delar av andra satelliter har gått sönder och kretsar på väg mot dom i samma omloppsbana, med inte mycket tid kvar måste dom avbryta deras uppdrag och ta sig därifrån så fort som möjligt, något som låter enklare än vad det egentligen är i rymden.

gravitygravity1

Jag hade väldigt mycket förväntningar för denna film, inte pga. trailern för den var ok, men för att den hade fått så höga betyg av så många tittare. James Cameron var en av dom första som fick se den och han gav filmen 10/10 och Mr.Cameron kan film.
Sen dök det bara ros upp för filmen, 90% hade givit filmen 10/10… wow tänkte jag, mina recensenter samma sak… 2st av t.o.m… Så ja, som sagt, mina förväntningar var skyhöga!
Men när jag såg filmen tyckte jag den var ok. Det var en visuellt vacker film, förtjänar klar bästa specialeffekter… dom var riktigt grymma. I 3D Är dom också riktigt behagliga och passar in. man tror nästan man är i rymden.
Men handlingen tyckte jag var rätt tunn och lite seg för betygen den hade fått.
Inte en dålig film alls, men inte något jag sätter före filmer som Gudfadern, Alien, Gladiator, Braveheart, Godfellas… a ni förstår. Men ändå en väldigt fin och bra film, med grymt skådespeleri.

gravity3

BETYG: 7/10
+ Specialeffekterna, atmosfären, fint inspelat.
– Handlingen, för lågt tempo…
VIDEO: 10
LJUD: 9
EXTRAMATERIAL: 9, Väldigt grym!

Läs också:
Rodrigos recension på GRAVITY.
Och Beautys recension på GRAVITY.

About Philippe Antonio

My name is Philippe Antonio and I love movies! Have a movie collection that I wouldn't even trade for a new Ferrari (the gasoline is to expensive) ... I love to draw and have my art on another website Blackbrush.se. Besides that, I also love Gadgets and Zlatan ... well, football generally. I Founded this website for my comic figure at first but has lately just focused on movie/game news, reviews and that stuff. So hope you liked it!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.