Recension: FIFA 14

FIFA-14Utgivare: Electronic Arts
Utvecklare: EA GAMES
Releasedatum: 2013-09-26
Plattform: Playstation 3, Xbox 360
Kategori: Sport

Förra årets bästa fotbollspel har fått en uppföljare, FIFA 14… men är detta en en enkel uppdatering eller kommer det med något nytt?

Det finns en omväxling av tempot i FIFA 14. Detta är en långsammare, mer genomtänkt fotboll vi får spela, lek och dribblingar belönar mer än förr och genomtänkt strategi blandas med fräck taktikt. En massa smarta ändringar i fysiken får vi även nu, väldigt realistiska utseende animationer, spelarna rör sig smartare hänger med bättre och spelar nästan som om dom vore riktiga, det är nu enklare att dribbla dessutom.

fifa14

I början kändes det stelt och väldigt trögt, men vilken fifa har inte gjort det första dagen man spelat? Nu en vecka efter är jag väldigt mycket bättre i spelandet och känner att träningen belönat mig med bättre kontroll på spelet nu. Tempot känns som om det har ökat, vändningarna känns nu snabbare, bollmottagningen är definitivt mycket bättre än första dagen och allt detta är bara för jag har tränat och tränat, spelat och spelat… Det känns underbart och träning ger resultat!

Många har klagat på fysiken och trögheten, men skräms inte av det, det gäller bara att spela lite till och träna, träna, träna! =)

ifa14.3 fifa14.1

Online läget är nu gjord av 10 divisioner vilket ökar svårighetsgraden och gör det roligare att spela. Det enda tråkiga här är att man fortfarande tillåter folk med väldigt dålig uppkoppling att spela, så när man möter dom online laggar det otroligt, och man kan inget annat göra än att spela klart annars får man ju förlust, men man blir väldigt irriterad.

Annars tycker jag spelet är suveränt och det var faktiskt en förbättring att dom ändrade spelets fysik en aning, gör det bara roligare att träna på spelet och känns som något nytt och inte samma gamla!

Betyg: 9/10
+ Online läget som är beroende framkallat! Svårare och mycket att lära sig.
– Att folk med dålig uppkoppling får spela online. Borde finnas en gräns. För lätta offside!

fifa14.2

Tack EA!
ea-logo

About Philippe Antonio

My name is Philippe Antonio and I love movies! Have a movie collection that I wouldn't even trade for a new Ferrari (the gasoline is to expensive) ... I love to draw and have my art on another website Blackbrush.se. Besides that, I also love Gadgets and Zlatan ... well, football generally. I Founded this website for my comic figure at first but has lately just focused on movie/game news, reviews and that stuff. So hope you liked it!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.